Politika privatnosti

Ovom Politikom privatnosti CODE D, obrt za web dizajn i programiranje, vl. Rajko Ergić, Drage Šćitara 5, 51000 Rijeka, OIB: 37798985443 (u daljnjem tekstu: CODE D) želi svojim korisnicima pružiti jasne informacije o prikupljanju, obradi i zaštiti njihovih osobnih podataka u okviru usluga koje nudi. Politika privatnosti se primjenjuje na sve osobne podatke korisnika koje prikupljamo i obrađujemo.Načini i svrha prikupljanja osobnih podatakaOsobne podatke (u daljnjem tekstu: podaci) prikupljamo u svrhu unapređenja našeg poslovanja te poboljšanja vašeg korisničkog iskustva. CODE D prikuplja podatke korisnika na dva načina:

• izravno od korisnika na način da nam ih korisnik dobrovoljno dostavi putem kontaktnog obrasca na našoj web stranici, e-maila, telefona ili u osobnom kontaktu prilikom različitih upita ili zahtjeva za uslugom. Pritom korisnik daje podatke nužne za ostvarivanje svrhe u koju se podaci prikupljaju (primjerice ime, prezime, telefonski broj i/ili e-mail adresu u svrhu slanja našeg odgovora na vaš upit ili, primjerice, ime, prezime, naziv poslovnog subjekta, adresu i OIB za slanje ponude odnosno računa za obavljenu uslugu).

• neizravno automatski korištenjem alata ugradnjom tzv. kolačića pri posjetu našim web stranicama. Više o kolačićima i njihovom ažuriranju pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Prikupljeni osobni podaci neće biti javno objavljivani niti će se koristiti za bilo što drugo izuzev svrhe u koju su prikupljeni i to u razdoblju u kojem je obrada tih podataka nužna radi postizanja te svrhe. Primjerice, podaci koji su prikupljeni na našim web stranicama putem kontaktnog obrasca koristit će se jedino u svrhu slanja odgovora na vaš upit. Koristit ćemo ih u naše marketinške svrhe (npr. za slanje newslettera - informativnih i promotivnih poruka putem elektroničke pošte) isključivo ukoliko za to date svoju izričitu privolu.Privola korisnikaPod privolom korisnika smatra se dobrovoljno, informirano i nedvosmisleno izražavanje želje korisnika kojim korisnik izjavom ili jasnom potvrdnom radnjom daje pristanak za obradu osobnih podataka u određene svrhe (tzv. opt-in). Privola se daje elektroničkim putem.Korisnik upravlja svojim privolama u skladu sa svojim potrebama i interesima. U tu svrhu, CODE D omogućuje korisniku da na jednostavan način da ili uskrati danu privolu.

Privolu za obradu vaših osobnih podataka možete povući bez posljedica i naknade slanjem zahtjeva na našu e-mail adresu: info@codedesign.hr. Vašem zahtjevu bit će udovoljeno u najkraćem mogućem roku. Nakon povlačenja vaše privole, vaši osobni podaci više neće biti obrađivani te će u skladu s internim aktom CODE D-a biti brisani ili uništeni na siguran način.

KolačićiCODE D koristi kolačiće kako bi korisnicima web stranice pružio potrebne funkcionalnosti te zbog vlastitog uvida u statistiku web stranice. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se ugrađuju na korisnikovo računalo ili mobilni uređaj prilikom posjeta web stranici s ciljem prikupljanja određenih podataka (npr. IP adrese korisnika, vremena i trajanja posjeta web stranici i sl.) Kolačiće možete kontrolirati i/ili izbrisati prema želji.
Više o kolačićima i njihovom ažuriranju pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Prosljeđivanje osobnih podataka trećim stranamaCODE D ne prosljeđuje niti razmjenjuje podatke korisnika s bilo kojim drugim pravnim ili fizičkim osobama izuzev u sljedećim slučajevima:

• ako postoji zakonska obveza ili izričito ovlaštenje na temelju zakona (npr. na temelju zahtjeva suda),

• ako je podatke potrebno proslijediti trećim stranama radi pružanja tražene usluge,

• na temelju privole korisnika ili u svrhe navedene u ovoj Politici.Prijenos podataka u treće zemlje ili međunarodne organizacijeVaše osobne podatke nećemo prosljeđivati međunarodnim organizacijama niti u treće zemlje osim za svrhe opisane u ovoj Politici.

CODE D koristi usluge drugih tvrtki, primjerice usluge udomljavanja (tzv. hosting) web stranice i e-mail usluge. Podaci koje šaljete nama putem kontakt obrasca ili e-maila prenose se na servere tih tvrtki koji se mogu nalaziti u EU ili u trećim zemljama. Također, ponekad podatke pohranjujemo na servere naših pouzdanih pružatelja usluga u svrhu pružanja tražene usluge ili naših marketinških aktivnosti za koje imamo vašu privolu. Pri odabiru naših pružatelja usluga trudimo se odabrati renomirane i pouzdane tvrtke koje osiguravaju primjerenu razinu zaštite podataka.

Također, koristimo i alat Google Analytics koji na računalo posjetitelja naše web stranice šalje svoje kolačiće (tzv. kolačiće treće strane) u svrhu prikupljanja informacija i izvješćivanja o statistici upotrebe stranice, ne otkrivajući pritom Googleu identitet pojedinačnih korisnika. Podaci koje Google Analytics koristi u statističke svrhe su primjerice: vrijeme posjeta web stranici, trajanje posjeta, zemlja ili grad iz kojeg posjetitelj dolazi, pretraživač koji koristi i sl. Ukoliko ne želite da Google Analytics anonimno koristi vaše podatke u statističke svrhe, možete nadograditi vaš pretraživač (Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari ili Microsoft Edge) dodatkom dostupnim na http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Zaštita podatakaOsobne podatke koje prikupimo o vama čuvamo u sigurnom okruženju. Podaci se pohranjuju u našim prostorijama i IT sustavima, a ponekad i na serverima naših pouzdanih davatelja usluga. Osigurat ćemo da vaši osobni podaci budu u razumnoj mjeri zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca.

Izmjene i dopune Politike i prava korisnikaOva Politika privatnosti podložna je izmjenama i dopunama pa molimo da redovito provjeravate njen sadržaj. Bilo kakva značajnija promjena bit će jasno obznanjena na našoj web stranici.

Za sva pitanja vezana uz ovu Politiku privatnosti, odnosno uz prikupljanje, obradu i zaštitu osobnih podataka slobodno nam se obratite putem našeg info@codedesign.hr.

Na prikupljanje i obradu osobnih podataka korisnik ima pravo podnijeti prigovor nadzornom tijelu za zaštitu osobnih podataka u Republici Hrvatskoj.